Direktlänk till inlägg 13 oktober 2009

Måndag i stan

Av Trollena - 13 oktober 2009 08:10

Tidig morgon med en rejäl genomgång av tandhygienisten och kontroll av tandläkaren och besök på två olika banker. Det är inte klokt vilken väntetid det var på den ena banken.


Sedan styrde jag stegen mot mamma och pappa.

Pappa var rätt pigg och han hade mycket funderingar på hur det skulle bli med honom framöver, om han ska bo kvar hemma och funderingar på hur det ska gå till i så fall. Jag förklarade för honom att det är han som får bestämma var han vill bo till slutet.

Jag vet ju att han har varit rädd för tanken på att hamna på ett sjukhem eller liknande så jag sa att han får vara hemma så länge det går och troligen kommer det att gå hela vägen eftersom de har så mycket hemhjälp och när han blir sämre antar jag att man kan koppla in ASIH. Det var nog jobbigt för honom att tänka dessa tankar men han såg samtidigt ut som att han blev lättad.


I dag tog jag mig tid att gå igenom alla dessa hygienartiklar som mamma och I-A grejade med för nån vecka sen. Började med att jag plockade fram allt och började räkna det:

  • Underlägg till sängen 420 st
  • Nätbyxor 360 st
  • Byxblöja 2 olika storlekar 420 st
  • Blöjor minsta storleken 360 st
  • Blöjor lite större stl 360 st
  • Blöjor större storlek 60 st

Till råga på allt så används inte längre byxblöjorna och den minsta blöjan, d.v.s de har beställt hem minst 680 blöjor för mycket och underlägg till sängen??? 420 st och jag tror inte att de byter det mer än en gång per dag om det inte händer nån olycka.

Hur länge tror de att pappa ska leva?

Så jag packade ner i kartonger allt som de får ta tillbaks och sa att de får inte beställa så mycket  hädanefter eftersom mamma känner att hon blir mer och mer utknuffad ur sitt hem.

Även om det är hemtjänstens arbetsplats så är det faktiskt också någons hem. Jag har gått med på att ordna alla hjälpmedel som jag kunnat även om jag verkligen tycker att det förfulat mamma och pappas lägenhet, men att de försöker göra om ett helt rum till ett sorts förråd tycker jag är för mycket.

Ska dit idag igen för att lämna batterier till hörapparaterna och får väl se då om de tagit rätt på kartongerna, annars tror jag att jag också blir tokig.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trollena - 20 oktober 2009 22:00

Åkte till mamma och pappa i morse som jag lovat. Allting verkade så bra där, mamma var på hyfsat bra humör och hade inte en aning om vad det var hon hittat under sängen igår kväll. Hon for iväg till aktivitetscentret en timme efter att jag kommit d...

Av Trollena - 19 oktober 2009 19:52

-Hej, det är jag. Nu vet inte jag hur jag ska göra och hur jag ska kunna prata med någon. Jag har ju ingen telefon nå´ mer. - Vad menar du? Du pratar ju i telefonen nu. - Jag menar att jag har ingen lur och hur ska jag då kunna prata med någon? ...

Av Trollena - 16 oktober 2009 19:03

I dag på min lediga dag har jag varit och klippt håret. Hade barnen med mig och tjejen min hade sån hemsk hosta. Hade planerat att vara en stund hos mamma och pappa idag, men det sket sig eftersom jag är rädd att pappa ska bli smittad. Jag kilade b...

Av Trollena - 13 oktober 2009 23:08

På förmiddagen när jag var in till pappa (mamma var på aktivitetscentret) så hade fortfarande ingen kommit och hämtat kartongerna, däremot såg det ut som de hade varit och grävt i dem men det kan ju lika gärna vara mamma som gjort det. Nu i kväll när...

Av Trollena - 10 oktober 2009 12:47


   Jobbar nu hela helgen så något besök hos mamsen och papsen blir det inte (om inte något akut inträffar). Däremot har jag bokat in min lediga måndag med först ett tandläkarbesök, lite bankärenden och sedan ett långt besök hos mamma och pappa, l...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se