Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

Det slutgiltiga beskedet

Av Trollena - 28 januari 2009 22:05

I morse ringde de från avdelningen och bad mig komma upp på ett utskrivningssamtal.

Klockan tio var jag där och jag och pappa fick prata med läkaren som berättade att magnetröntgen visade att det är en tre centimeter stor cancerknöl som finns på bukspottkörteln.

Det visar ingenting på levern än så länge och det är ett gott tecken, det betyder att det inte gått så långt ännu. Men det kan bara gå åt ett håll, det är ingen bra prognos.

Detta hade jag ju redan förstått. Hur lång tid pappa har kvar kunde inte läkaren svara på eftersom att det är så olika för alla, beroende på hur snabbt det växer. Det kan ta några månader och ända upp till två år, sa hon. Hon kunde inte säga nåt om det alltså, men hon pratade i alla fall inte om veckor.

Hoppas nu att pappa inte ska få alltför ont och när det börjar göra så ont så hoppas jag för hans skull att det går fort.


Pappa var väldigt ledsen under och efter samtalet. Han hade ju förstått förut, men nu blev det så klart att det inte finns nåt hopp.


Nästa vecka har pappa fått en tid för att sätta in det där röret som ska fungera som en gallgång så att han åtminstone slipper klådan och det gula försvinner.

Klockan ett kom jag tillbaks till avdelningen för att hämta hem pappa.

Han grät i bilen när jag berättade att mamma inte hade tagit till sig beskedet om tumören. Han sa att det värsta skulle vara om hon nonchalerade det. Jag försökte få honom att tänka på att hon är sjuk och att hon inte kan rå för det. Att det är bara att försöka få henne att förstå och så småningom så kanske det sjunker in.


Väl hemma förklarade jag för mamma hur det ligger till och hon sa att hon förstod och hon pysslade med pappa, tjatade på honom att dricka upp kaffet och så, men ingen större känslomässig reaktion, inga tårar eller så. Jag frågade om hon förstod  hur sjuk pappa är och det gjorde hon, sa hon. Jag tvivlar.


Tack mina snälla, snälla arbetskamrater som ställer upp så snällt för mig. Jag kan inte beskriva vad det betyder.

 
 
Carola m 7

Carola m 7

28 januari 2009 22:39

Men åh:( Vad tråkigt.
Massa kramar.

http://wetterholm.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

29 januari 2009 05:30

God morgon hjärtat!
Åh vad jag blir ledsen när jag läser!
Ja det finns inga ord som du vet.Men jag har två friska öron och en varm famn om du någon gång behöver!

http://lillanslilla.blogg.se

 
Ingen bild

Moster

29 januari 2009 09:20

Kära Trollena, bästa av döttrar!!!! Jag förösker hela tiden tänka på, vilket underväek din mamma tyckte du var, när du var liten. Önskar så, att hon nu ska ha förmåga att se, att du bara blivit mer och mer fantastisk med åren. Hoppas att vi kan vara någon form av stöd till dig. Den varmaste av kramar från din moster B.

 
Ingen bild

Keso

29 januari 2009 11:25

Jag har läst Din blogg. Tack för det. Jag tycker att det Du skriver är mycket bra.Vi förstår att Du har det väldigt jobbigt med att ha familj, jobb och dessutom Inga-Britt och Olle. Vi uppskattar verkligen Din insats. Någon bättring kan vi nog inte förvänta oss. Många hälsningar från moster Kerstin.

 
jessica

jessica

29 januari 2009 11:57

Jag tänker på dig/er!
*kram*

http://noica.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Moster

29 januari 2009 23:08

Måste bara skicka några kramar till dig innan jag går och lägger mig......moster B

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trollena - 20 oktober 2009 22:00

Åkte till mamma och pappa i morse som jag lovat. Allting verkade så bra där, mamma var på hyfsat bra humör och hade inte en aning om vad det var hon hittat under sängen igår kväll. Hon for iväg till aktivitetscentret en timme efter att jag kommit d...

Av Trollena - 19 oktober 2009 19:52

-Hej, det är jag. Nu vet inte jag hur jag ska göra och hur jag ska kunna prata med någon. Jag har ju ingen telefon nå´ mer. - Vad menar du? Du pratar ju i telefonen nu. - Jag menar att jag har ingen lur och hur ska jag då kunna prata med någon? ...

Av Trollena - 16 oktober 2009 19:03

I dag på min lediga dag har jag varit och klippt håret. Hade barnen med mig och tjejen min hade sån hemsk hosta. Hade planerat att vara en stund hos mamma och pappa idag, men det sket sig eftersom jag är rädd att pappa ska bli smittad. Jag kilade b...

Av Trollena - 13 oktober 2009 23:08

På förmiddagen när jag var in till pappa (mamma var på aktivitetscentret) så hade fortfarande ingen kommit och hämtat kartongerna, däremot såg det ut som de hade varit och grävt i dem men det kan ju lika gärna vara mamma som gjort det. Nu i kväll när...

Av Trollena - 13 oktober 2009 08:10

Tidig morgon med en rejäl genomgång av tandhygienisten och kontroll av tandläkaren och besök på två olika banker. Det är inte klokt vilken väntetid det var på den ena banken.   Sedan styrde jag stegen mot mamma och pappa. Pappa var rätt pigg oc...

Ovido - Quiz & Flashcards